В Русия днес  се провеждат местни избори, които много наблюдатели

...
В Русия днес  се провеждат местни избори, които много наблюдатели
Коментари Харесай

Избори за 9000 представители на местната власт се провеждат в Русия

В Русия днес  се организират локални избори, които доста наблюдаващи окачествяват като тест за партията на президента Путин. Близо 160 хиляди претенденти се борят за губернаторски постове и места в районните парламенти, съобщи Евронюз. Ще бъдат  определени 9000 представители на локалната власт. През август десетки хиляди стачкуваха в Москва против премахването на редица опозиционни водачи от бюлетините за изборите.

Според анкета на организация Левада персонално Путин има утвърждението на 66% от гласоподавателите. Неговата партия „ Единна Русия “ обаче има все по-ниско обществено  доверие, като единствено 31,5% от интервюираните са оповестили, че ще поддържат неин претендент на изборите. Това е най-ниското равнище на поддръжка за ръководещата партия от 2006 година насам, разгласи Ройтерс.

Местните избори идват 2 месеца откакто Путин прокара смяна в конституцията, която му разрешава да продължи да ръководи до 2036г.

Икономиката на Русия се чака да се свие с 6% през тази година, което е надалеч не най-ниското равнище на стопански спад измежду огромните страни по света.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР